Κάμερες παρακολούθησης: πότε πρέπει να συνδυάζονται με το σύστημα συναγερμού

καμερα παρακολουθησης

Οι συναγερμοί σπιτιών και καταστημάτων αποτελούν μια εξαιρετική λύση που διασφαλίζει την ασφάλεια της περιουσίας και των ατόμων που βρίσκονται μέσα στο κτίριο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, στις οποίες ένας συναγερμός δεν αρκεί, για να επιτύχει ο ιδιοκτήτης αυτό που θέλει και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του χώρου και της επιχείρησης. Σε αυτές τις καταστάσεις απαιτείται η συνδρομή και κάποιου κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, το οποίο θα λειτουργήσει είτε από μόνο του είτε συνδυαστικά με το συναγερμό, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πότε συμβαίνει αυτό; Ας δούμε παρακάτω ορισμένες συνήθεις περιπτώσεις.

Η εταιρεία DC θα σας βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαστείτε για τα συστήματα συναγερμού και τις κάμερες παρακολούθησης.

Περιμετρική προστασία

Οι κάμερες ασφαλείας ενδείκνυνται ως ένα επιπλέον δίχτυ προστασίας μαζί με το συναγερμό, όταν η περιμετρική προστασία είναι απαραίτητη, όπως στην περίπτωση μεγάλου κήπου.  Ωστόσο, θυμηθείτε ότι οι κάμερες παρακολούθησης μπορούν να τοποθετηθούν μόνο στον ιδιωτικό σας χώρο και δεν επιτρέπεται να καταγράφουν δεδομένα από δημόσιους χώρους. Επίσης, σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας, όπως ο διάδρομος ή η πυλωτή, πρέπει να πάρετε τη γραπτή έγκριση των υπόλοιπων ενοίκων.

περιμετρική προστασια

Παρακολούθηση ατόμων μέσα στο σπίτι

Συχνά, η ασφάλεια των αγαπημένων μας προσώπων δεν σημαίνει απλώς αποτροπή μιας διάρρηξης αλλά παρακολούθηση ατόμων που περνούν κάποιες ώρες μέσα στο σπίτι μας, όπως βοηθοί στο νοικοκυριό ή παιδαγωγοί για τα παιδιά μας. Ολοένα και περισσότεροι γονείς αποφασίζουν να τοποθετήσουν κάμερα παρακολούθησης, για να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή αν το παιδί τους είναι καλά και πώς του συμπεριφέρεται ο άνθρωπος που το προσέχει. Μάλιστα, χάρη στη νέα τεχνολογία οι κάμερες αυτές μπορούν να στέλνουν απευθείας σήμα στο κινητό του γονιού, για να βρίσκεται αυτός δίπλα στο παιδί του έστω και ψηφιακά.

παρακολουθηση ατομων μεσα στο σπιτι

Παρακολούθηση των εργαζομένων

Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που αποφασίζουν να εγκαταστήσουν κάμερες παρακολούθησης, ώστε να ερευνούν και να εποπτεύουν κάθε γωνιά της εταιρείας. Με τέτοια συστήματα ασφαλείας και εποπτείας οι διευθυντές μπορούν να παρακολουθούν τους υπαλλήλους αλλά και να θωρακίζουν την επιχείρηση από δολιοφθορές και πιθανές διαρρήξεις. Εντούτοις, λάβετε υπόψη ότι σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο οι κάμερες με αποκλειστικό σκοπό την παρακολούθηση του προσωπικού, ακόμα και αν όλοι είναι σύμφωνοι, απαγορεύονται.

Δείτε το άρθρο Είναι νόμιμη η τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης σε χώρους εργασίας;
καμερα στον χωρο εργασιας

Ασφάλεια σε δημόσιους χώρους

Σε μεγάλους κοινόχρηστους χώρους με δυσπρόσιτες περιοχές, όπως τα εμπορικά κέντρα, τα λιμάνια, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί, οι συναυλιακοί χώροι και τα αεροδρόμια, ένα σύστημα συναγερμού, όσο ολοκληρωμένο και αν είναι, δεν είναι φυσικά αρκετό για την πολιτική προστασία εκτός από τη διάρρηξη των καταστημάτων. Οι κάμερες ασφαλείας είναι απαραίτητες για την αποτροπή τρομοκρατικών χτυπημάτων, απαγωγών και άλλων οργανωμένων εγκλημάτων. Οι κάμερες αυτές στέλνουν σήμα σε οθόνες που βρίσκονται σε ένα δωμάτιο, το οποίο ελέγχεται από συμβεβλημένη εταιρεία security 24 ώρες το 24ωρο. Για την εγκατάσταση αυτού του είδους καμερών απαιτείται η άδεια της αρχής, ενώ πρέπει και οι καταναλωτές να γνωρίζουν ότι καταγράφονται οι κινήσεις τους. Αυτή η γνώση επιτυγχάνεται είτε με την γραπτή ενημέρωση σε εμφανές σημείο είτε με οθόνες σε όλο το χώρο, οι οποίες φανερώνουν ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.