Αγορά μεταχειρισμένων ρολογιών Rolex: Τι πρέπει να προσέξετε

Ενεχυροδανειστήριο.gr - Ρολόι Rolex

Τα Rolex είναι η πιο δημοφιλής μάρκα ρολογιών, όμως το να τα αγοράσετε δεν είναι καθόλου εύκολο. Πέρα από την υψηλή τους τιμή, υπάρχει επίσης μακρόχρονη αναμονή. Ωστόσο, σε περιόδους με έντονη ανασφάλεια, όπως αυτή που διανύουμε, η αγορά ρολογιών, όπως άλλωστε και η αγορά χρυσού, είναι μια πολύ καλή και σταθερή επένδυση με ελάχιστα ρίσκα. Η αγορά μεταχειρισμένων ρολογιών Rolex είναι μια εξαιρετική εναλλακτική, για να αποκτήσετε αυτό το πολύτιμο ρολόι. Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζετε τι να προσέξετε.

Τι πρέπει να συνοδεύει το ρολόι;

Ανάλογα με την ηλικία του Rolex, πρέπει πάντα να προσπαθείτε να λάβετε ένα πλήρες πακέτο. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το ρολόι, θα πρέπει να σας δίνεται το κουτί, το φυλλάδιο οδηγιών, το φυλλάδιο σέρβις και οι κάρτες εγγύησης. Το κουτί αποτελείται από το κυρίως κουτί με μαξιλάρι και τη μικρή βάση που κρατά το ρολόι και ένα εξωτερικό κουτί. Βεβαιωθείτε πάντα ότι τα αξεσουάρ, τα κουτιά και τα βιβλιαράκια ανήκουν στο συγκεκριμένο ρολόι που θέλετε να αγοράσετε.

Ενεχυροδανειστήριο.gr - Ανδρικό Ρολόι Rolex

 

Ένα ρολόι Rolex χωρίς όλα τα αξεσουάρ και τα χαρτιά του, θα είναι σημαντικά φθηνότερο στην αγορά του, όμως αντίστοιχα θα πετύχετε και χαμηλότερη τιμή, αν θελήσετε να το μεταπουλήσετε.  Για τα ρολόγια Rolex πριν από το 1980, η λήψη ενός πλήρους σετ είναι πολύ πιο δύσκολη. Τότε, οι άνθρωποι δεν νοιάζονταν για αυτά τα πράγματα, οπότε σε αυτή την περίπτωση το βασικό είναι να εξασφαλίσετε ότι το ρολόι είναι αυθεντικό.

Καλή κατάσταση του ρολογιού

Φυσικά, αν πρόκειται να φορέσετε το ρολόι και όχι απλώς να το κρατήσετε στο κουτί για μια μελλοντική επένδυση, θα θέλετε αυτό να είναι σε καλή κατάσταση. Με δεδομένο ότι οι αυτόματοι μηχανισμοί των ρολογιών Rolex είναι κυριολεκτικά αθάνατοι, αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι τυχόν γρατζουνιές στο καντράν και στο κυρίως σώμα του ρολογιού.

Bracelet

Το bracelet είναι επίσης κάτι που πρέπει να προσέξετε. Είτε πρόκειται για Rolex Oyster, Jubilee ή President, η φθορά με την πάροδο του χρόνου μπορεί να είναι εμφανής.

Ενεχυροδανειστήριο.gr - bracelet rolex

Ενδέχεται το μπρασελέ να έχει αντικατασταθεί, κάτι που είναι σωστό, μιας και με ένα φθαρμένο μπρασελέ διακινδυνεύετε να χάσετε το ρολόι. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι αυτό είναι αυθεντικό, αλλιώς η τιμή θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά.

Οι σειριακοί αριθμοί του ρολογιού και του bracelet

Κάθε ρολόι Rolex συνοδεύεται από έναν σειριακό αριθμό, μοναδικό για αυτό. Πρόκειται για το άλφα και το ωμέγα στην αγορά μεταχειρισμένων ρολογιών Rolex. Τα ρολόγια Rolex που κατασκευάστηκαν πριν από το 2007, έχουν χαραγμένο τον σειριακό τους αριθμό μεταξύ των ωτίδων στις 6 η ώρα. Από το 2007, ο σειριακός αριθμός βρίσκεται στο rehaut του ρολογιού, επίσης στις 6 η ώρα. Από το 2010 και μετά, η Rolex χρησιμοποιεί τυχαίους σειριακούς αριθμούς και κωδικούς. Δεν υπάρχει δηλαδή τρόπος προσδιορισμού της ημερομηνίας παραγωγής ενός ρολογιού πουκατασκευάζεται μετά το 2010 βάσει του σειριακού του αριθμού.

Ενεχυροδανειστήριο.gr -  bracelet rolex2

Στο κούμπωμα, θα βρείτε επίσης έναν χαραγμένο κωδικό. Αυτός ο κωδικός φανερώνει επίσης το έτος και τον μήνα κατασκευής του μπρασελέ. Με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζετε εάν το μπρασελέ είναι το αρχικό ή έχει αντικατασταθεί και φυσικά αν είναι αυθεντικό.

Αγοράστε αυθεντικά μεταχειρισμένα ρολόγια Rolex σε πολύ καλές τιμές στο Ενεχυροδανειστήριο Αθηναϊκόν