Επαγγελματικός εξοπλισμός εστίασης: Τι πρέπει να επιλέξετε για την κουζίνα σας

Επαγγελματικός εξοπλισμός εστίασης

Η σωστή οργάνωση και ο κατάλληλος εξοπλισμός μιας επαγγελματικής κουζίνας είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία για να εξασφαλίσετε υψηλή ποιότητα στα προϊόντα που προσφέρετε στους πελάτες σας. Η παραπληροφόρηση και η ανεπαρκής γνώση στο αντικείμενο μπορεί να δημιουργήσουν μια σειρά προβλημάτων, όμως στην πραγματικότητα ο σωστός επαγγελματικός εξοπλισμός εστίασης είναι αρκετά απλή υπόθεση.

Σε αυτόν τον οδηγό θα βρείτε όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για να στήσετε την κουζίνα σας ώστε να ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις του τομέα της εστίασης.

Οργάνωση κουζίνας και λάντζας

Το παν για την κουζίνα είναι η σωστή οργάνωση! Οι ανοξείδωτες κατασκευές inox όπως οι πάγκοι εργασίας, ντουλάπες, ράφια και συρτάρια είναι απαραίτητα για να προετοιμάζονται τα προϊόντα με άνεση και ταχύτητα. Μια έξυπνη ιδέα είναι να σκέφτεστε και τι αποθηκευτικοί χώροι θα χρειαστούν. Για παράδειγμα, ποτηριέρες και πιατοθήκες. Όσον αφορά τη λάντζα, επενδύστε σε έναν λιποσυλλέκτη, καθώς και σε καλής ποιότητας βρύσες που αντέχουν σε εκτεταμένη χρήση.

Ψυγεία και καταψύκτες

Τα επαγγελματικά ψυγεία και οι καταψύκτες πρέπει να είναι πρωταγωνιστές σε μια επαγγελματική κουζίνα. Η επιφάνειά τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πάγκος εργασίας, γεγονός που σας γλιτώνει από έξοδα για πάγκους. Έχετε υπόψιν πως τα κρέατα αποθηκεύονται σε διαφορετικό ψυγείο απ’ ό,τι τα λαχανικά, οπότε υπολογίστε αναλόγως πόσα θα χρειαστείτε. Παράλληλα, όσον αφορά τους καταψύκτες μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε θαλάμους ή μπαούλα, σύμφωνα με τις ανάγκες αποθήκευσης τροφίμων. Τα σημεία τοποθέτησής τους πρέπει να είναι προσβάσιμα, αλλά και το άνοιγμα της πόρτας τους να μην εμποδίζει τη λειτουργία της κουζίνας.

επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας

Συσκευές ψησίματος

Αναλόγως με το τι μενού προσφέρετε στην επιχείρηση εστίασης που έχετε, θα κάνετε και τις ανάλογες αγορές στις συσκευές ψησίματος. Οι επιλογές είναι πολλές, ψησταριές, φούρνοι και γκριλιέρες, φριτέζες για το τηγάνισμα, και εστίες. Για να έχετε τη δυνατότητα να προσφέρετε στους πελάτες σας ακόμα πιο πολλά πιάτα, φροντίστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη η κουζίνα σας με τον αντίστοιχο επαγγελματικό εξοπλισμό εστίασης. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε συσκευές που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα ή με αέριο.

Σκεύη κουζίνας

Πολλές φορές αμελούμε τη σημασία των σκευών κουζίνας. Κι όμως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είναι εξαιρετικής ποιότητας, ανθεκτικά, και πρωτίστως βολικά. Συνεπώς, δε χωρούν εκπτώσεις όσον αφορά τα διάφορα σκεύη που χρησιμοποιούνται σε μια επαγγελματική κουζίνα. Φροντίστε να εξοπλίσετε τη κουζίνα σας με τηγάνια, κατσαρόλες, μπολ και gastronome που προτείνονται από επαγγελματίες μάγειρες και σεφ.

Εξαερισμός

Τελευταίος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικός, είναι ο εξαερισμός της κουζίνας. Σε ένα τόσο πολυάσχολο περιβάλλον, με μεγάλες θερμοκρασίες, και πολλές παρασκευές τροφίμων, οφείλετε να βρείτε τη χρυσή τομή ώστε να είναι βιώσιμες οι συνθήκες. Δεν είναι σωστό οι εργαζόμενοι να “βράζουν”, τα τρόφιμα να αλλοιώνονται ή να παγώνουν πριν καταναλωθούν, ούτε και να υπάρχουν δυσάρεστες οσμές. Προσέξτε το πως έχει σχεδιαστεί η κουζίνα και επιλέξτε φούσκες τοίχου ή φούσκες κέντρου. Επίσης, αποφασίστε αν θέλετε χοάνες μονής ή διπλής επαγωγής.