Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη περίφραξη με σύρμα γαλβανιζέ

Kantarzoglou.gr - Συρματόπλεγμα

 

Η περίφραξη του κήπου ή του οικοπέδου δεν έχει μόνο προφανείς πρακτικές συνέπειες οριοθέτησης της ιδιοκτησίας, αλλά σχετίζεται και με την ψυχολογική αίσθηση ασφάλειας που χρειάζεται ο άνθρωπος σε έναν χώρο. Όταν πρόκειται, μάλιστα, για έναν τόσο οικείο χώρο, όσο ο κήπος στον οποίο χαλαρώνουμε και είναι προέκταση του εσωτερικού του σπιτιού ή το οικόπεδο στο οποίο εργαζόμαστε, τότε η περίφραξη αποκτά τεράστια σημασία. Οι επιλογές περίφραξης είναι πολλές, αλλά αυτή που επιλέγεται συχνότερα είναι το σύρμα γαλβανιζέ, το κοινώς λεγόμενο συρματόπλεγμα.

 

Γιατί να επιλέξετε συρματόπλεγμα για την περίφραξή σας;

• Είναι η πιο οικονομική επιλογή σε σχέση με άλλες δυνατότητες, όπως ο μεταλλικός, ο ξύλινος ή ο πέτρινος φράχτης.
• Πρόκειται για μια κατασκευή που τοποθετείται πολύ εύκολα και γρήγορα, οπότε είναι ιδανική για επείγουσες ανάγκες.
• Δεν πιάνει καθόλου χώρο και συνεπώς δεν αχρηστεύει τετραγωνικά μέτρα του οικοπέδου.
• Δημιουργεί την αίσθηση της ευρυχωρίας, αφού δεν κλείνει οπτικά τον ανοιχτό ορίζοντα.

 

Kantarzoglou.gr - Συρματόπλεγμα Περίφραξης

 

Ποιες επιλογές υπάρχουν για περίφραξη με γαλβανιζέ σύρμα;

Ανάλογα με το είδος της περίφραξης που επιθυμείτε και τα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε, υπάρχουν διάφοροι τύποι σύρματος και κατασκευών:
Πλεκτό συρματόπλεγμα: Ο πιο διαδεδομένος τύπος περίφραξης με συρματόπλεγμα είναι το πλεκτό συρματόπλεγμα. Το δικτυωτό πλέγμα σχηματίζεται από γαλβανισμένο σύρμα, το οποίο είναι υψηλής ανθεκτικότητας. Πωλείται έτοιμο σε ρολό και είναι τόσο δημοφιλές, επειδή έχει άριστη σχέση τιμής-ποιότητας. Δεν είναι ο πιο οικονομικός τύπος, όμως έχει μεγάλη σταθερότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα είδη αυλών και κτημάτων.

Εξάγωνο πλέγμα: Το εξάγωνο πλέγμα σπάνια χρησιμοποιείται στην περίφραξη, επειδή συνήθως δεν απαιτείται τέτοια μεγάλη αντοχή. Στο εξάγωνο πλέγμα, το γαλβανιζέ σύρμα έχει διπλή συστροφή, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να αντέχει μεγάλες πιέσεις. Έτσι, αξιοποιείται κατά κύριο λόγο στις επιφάνειες με μεγάλη κλίση, στην προστασία των αυτοκινητοδρόμων από την πτώση λίθων λόγω διάβρωσης του εδάφους καθώς και στην παραγωγή συρματοκιβωτίων. Όμως, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο και στην περίφραξη, όταν το οικόπεδο βρίσκεται σε περιοχή με έντονες καιρικές συνθήκες ή έχει μεγάλη κλίση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, απαιτείται περίφραξη που αντέχει ενδεχόμενες φυσικές καταστροφές και αντιστέκεται στη διάβρωση.

 

Kantarzoglou.gr - Εξάγωνο Συρματόπλεγμα Περίφραξης
Συγκολλητό πλέγμα: Το συγκολλητό ή ηλεκτροσυγκολλημένο πλέγμα κατασκευάζεται με τη συγκόλληση μετρίως σκληρού σύρματος, το οποίο γίνεται άκαμπτο και πολύ στιβαρό. Είναι πολύ ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε διάφορες άλλες κατασκευές, εκτός από την περίφραξη οικοπέδων, όπως για παράδειγμα σε κλουβιά. Στα πλεονεκτήματά του είναι ότι αντέχει τις πιέσεις και είναι πολύ εύκολο στην εγκατάσταση, ενώ παράλληλα αποτελεί και μια φτηνή επιλογή. Όμως, υπολείπεται σε ποιότητα σε σχέση με το πλεκτό σύρμα.