Σαμπό εργασίας: 4 λόγοι που κάνουν όσους τα φορούν να τα λατρεύουν

Medicahellas.gr - Επαγγελματική Υπόδηση - Επαγγελματικό σαμπό Birkenstock με λουράκι φτέρνας

Τα επαγγελματικά σαμπό είναι τάση. Παλιά έβλεπες να τα φορούν μόνο μερικές νοσοκόμες, άντε και κανένας χειρουργός εν όψει πολύωρου χειρουργείου. Πλέον, τα φορούν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι που αναγκάζονται να είναι όρθιοι πολλές ώρες μέσα στην ημέρα. Τα παπούτσια σαμπό της Crocs και της Birkenstock τα φορούν μάλιστα ακόμα και άνθρωποι που κάνουν καθιστική ζωή, έφηβοι και αθλητές. Στην εποχή που το casual είναι όχι απλά αποδεκτό αλλά απαίτηση όλων των σκληρά εργαζόμενων, τα ανατομικά σαμπό είναι μια εξαιρετική εκδοχή του συνδυασμού του άνετου με το trendy. Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί, διαβάστε παρακάτω τι είναι αυτό που τους έχει δώσει φανατικούς οπαδούς.

Το σώμα υποστηρίζεται σωστά

Κακά τα ψέματα, ο βασικότερος λόγος, για να αγοράσει κανείς επαγγελματικά σαμπό, είναι η εξαιρετική άνεση που προσφέρουν. Σε συνθήκες ορθοστασίας η μέση, η πλάτη και οι αστράγαλοι υποφέρουν σε οδυνηρό βαθμό. Τα σαμπό ελαττώνουν σε εκπληκτικό σημείο αυτό το αίσθημα και υποστηρίζουν τις αρθρώσεις και την σπονδυλική στήλη διασφαλίζοντας την υγεία και την ακεραιότητα ολόκληρου του σώματος. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει η φροντίδα των ποδιών στη σωστή στάση και την αποφυγή μελλοντικών σοβαρών ορθοπεδικών προβλημάτων.

 

MEDICAHELLAS - Επαγγελματική Υπόδηση - Επαγγελματικό Ανατομικό Σαμπό Εργασίας Hotel

 

Τα πέλματα αναπνέουν

Τα παραπάνω οφέλη υπάρχουν φυσικά σε όλα τα ανατομικά παπούτσια. Αυτό που κάνει τη διαφορά με τα σαμπό εργασίας είναι ότι αφήνουν τα πέλματα να αναπνέουν. Η πολύωρη ορθοστασία έχει ως αποτέλεσμα το πρήξιμο των ποδιών και δεν υπάρχει πιο βασανιστική αίσθηση από το να ασφυκτιούν μέσα στα κλειστά παπούτσια. Τα σαμπό, όμως, είναι όσο ευρύχωρα χρειάζεται, ώστε το πόδι να νιώθει άνετα, ενώ παράλληλα το σχέδιό τους και οι οπές τους εξασφαλίζουν ότι ακόμα και σε συνθήκες έντονης ζέστης υπάρχει η απαιτούμενη κυκλοφορία του αέρα.

 

Η ποικιλία σε σχέδια είναι τεράστια

Πάντως, πέρα από τη χρηστικότητα των σαμπό, αυτό που τα έχει κάνει τόσο δημοφιλή είναι η μεγάλη τους ποικιλία σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Ο καθένας μπορεί να βρει αυτό ακριβώς που του ταιριάζει και τον αντιπροσωπεύει στις συνθήκες εργασίας του. Από τα κλασικά άσπρα και μαύρα σαμπό μέχρι τα απίθανα σχέδια με μοτίβα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, τα παπούτσια αυτά είναι μόδα. Με τόσες επιλογές, είναι κυριολεκτικά αδύνατο να αγοράσει κανείς μόνο ένα ζευγάρι, οπότε οι περισσότεροι έχουν διάφορα σαμπό, για να τα φορούν ανάλογα με τη διάθεσή τους.

 

Medicahellas.gr - Επαγγελματική Υπόδηση - Επαγγελματικό σαμπό Emanuele

 

Τα διακοσμητικά τα κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστά

Μία ακόμα καινοτομία των σαμπό εργασίας της Crocs είναι τα διακοσμητικά που μπορεί κανείς να εφαρμόσει πάνω τους. Οι τρύπες που υπάρχουν στο πάνω μέρος των σαμπό, ώστε το πόδι να αναπνέει και να εξατμίζεται ο ιδρώτας, λειτουργούν ως τέλεια στηρίγματα, στα οποία η Crocs μας προτείνει να βάλουμε διάφορες κονκάρδες. Έτσι, ο καθένας μπορεί να εξατομικεύσει τα σαμπό του, να τους δίνει κάθε μέρα και ένα διαφορετικό στυλ και να ξεχωρίζει με τον πιο πρωτότυπο τρόπο.