Μασίφ ξύλο: η διαχρονική τάση που επιστρέφει

τραπεζαρια μασιφ

Το ξύλο αποτελεί εδώ και αιώνες ένα από τα βασικότερα υλικά της επιπλοποιίας που δημιουργεί αθάνατα κομμάτια, τα οποία με λίγη παραπάνω φροντίδα μπορούν να κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά και να παλιώνουν με έναν υπέροχο τρόπο που τα καθιστά ακόμα ομορφότερα και vintage. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι τάσεις της μόδας στην εσωτερική διακόσμηση όριζαν άλλα είδη επίπλων, όπως τα βιομηχανικά έπιπλα από μέταλλο και γυαλί. Το ξύλο, όμως, επιστρέφει πάντα και ζεσταίνει διαμιάς το χώρο. Στα σαλόνια, τις τραπεζαρίες, τις κρεβατοκάμαρες και τις κουζίνες αυτό το υλικό έχει την ικανότητα να απογειώσει το χώρο και την αίσθηση θαλπωρής και πληρότητας σε αυτόν. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια το ξύλο όχι μόνο έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή του ξανά σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού αλλά και επανέρχεται με τη μορφή του ακατέργαστου υλικού χωρίς την εξαντλητική επεξεργασία των προηγούμενων δεκαετιών. Τραπέζια σε φυσικό χρώμα, μασίφ λωρίδες οξιάς, ακατέργαστες σανίδες ξύλου και ατόφια κομμάτια από δρυ φέρνουν τη φύση και την ηρεμία της στο σπίτι μας. Τα παρακάτω έπιπλα σαλονιού και κρεβατοκάμαρας αναδεικνύονται με το ξύλο και αποτελούν τα φετινά must στη διακόσμηση.

 

Τραπεζαρία

Οι τραπεζαρίες μασίφ ήταν ανέκαθεν ένα κομμάτι που κάθε οικογένεια επιθυμούσε για το σπίτι της. Δεσπόζει στο σαλόνι και καθηλώνει το βλέμμα προσκαλώντας σε υπέροχα γεύματα σε αυτήν. Θα έλεγε κανείς πως αν αξίζει να επενδύσουμε σε κάποιο έπιπλο σαλονιού αυτό είναι η τραπεζαρία μασίφ. Μπορεί να συνδυαστεί με καρέκλες σε διάφορα στυλ γύρω της, ώστε να αποτυπώσει το ιδιαίτερο στυλ που θέλουμε να αποδώσουμε. Για πιο μοντέρνα σαλόνια, αντί για τραπεζαρία μασίφ ένα μοναστηριακός πάγκος μπορεί να κάνει το χώρο να ξεχωρίσει και να του προσδώσει μια πιο «πρωτόγονη» αύρα.

τραπεζαρια μασιφ

Τραπεζάκι σαλονιού

Center piece μπορεί να είναι και ένα τραπεζάκι σαλονιού από «ωμό» ξύλο που μοιάζει θαρρείς λαξευμένο από τη φύση. Μερικές  μαξιλάρες γύρω του σε συνδυασμό με μία φλοκάτη δημιουργούν το απόλυτο κάδρο για τις χειμωνιάτικες αναμνήσεις μας δίπλα στο τζάκι.

τραπεζακι σαλονιου

Μπουφές ή σερβάν

Οι παλαιότεροι το έλεγαν σερβάν, εμείς το λέμε πάγκο καλωσορίσματος, αλλά αν εννοούμε ένα μεγαλύτερο έπιπλο σαλονιού που μπορεί να λειτουργήσει και ως χώρος αποθήκευσης, τότε πρόκειται για μπουφέ. Σε κάθε περίπτωση, πάντα χρειάζεται δίπλα στην πόρτα ένα κομψό έπιπλο, όπου μπορούμε να ακουμπάμε τα κλειδιά και ό,τι χρειάζεται να πάρουμε την τελευταία στιγμή, αλλά και να το στολίζουμε με φωτογραφίες και λοιπά διακοσμητικά. Με έναν λιτό καθρέφτη από πάνω του το έπιπλο αυτό θα αναδειχθεί στο μέγιστο βαθμό και το ξύλο θα κάνει την τέλεια αντίθεση με το μοντέρνο καθρέφτη, ενώ με μερικά επιτοίχια ράφια από πάνω του η γωνιά θα μετατραπεί σε μια αυτοσχέδια μικρή βιβλιοθήκη.

μπουφες

Ντουλάπα

Στις κρεβατοκάμαρες η ντουλάπα από μασίφ ξύλο δίνει έναν τόνο σύνδεσης με τη φύση που συμβάλει στο αίσθημα χαλάρωσης που θέλουμε να πετύχουμε σε αυτό το δωμάτιο. Ακόμα και αν η ντουλάπα αποτελείται από πολλά μεταλλικά στοιχεία, ο συνδυασμός του μετάλλου με το ξύλο θα κάνει την ντουλάπα περισσότερο ανθεκτική αλλά και με την ιδανική αρμονία με το χώρο.

ντουλαπα