Φυτικές βαφές μαλλιών: Ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματά τους;

φυτικες βαφες μαλλιων

Οι περισσότερες σύγχρονες γυναίκες λατρεύουν να περιποιούνται τα μαλλιά τους, είτε με ένα όμορφο χτένισμα, τοποθέτηση προϊόντων για να τα κάνουν μεταξένια, αλλά και με τη χρήση βαφών για να αλλάξουν λουκ. Το βάψιμο των μαλλιών στο κομμωτήριο ή το σπίτι είναι μια διαδικασία που αγαπούν οι γυναίκες, θέλει ωστόσο προσοχή για να βγει ένα σωστό αποτέλεσμα.

Όταν λοιπόν έρχεται στο προσκήνιο το θέμα “βάψιμο μαλλιών” επικρατεί μια σύγχυση ως προς το ποια βαφή θα επιλέξουν οι γυναίκες. Οι φυτικές βαφές μαλλιών τα τελευταία χρόνια έχουν την τιμητική τους, καθώς έχουν ακουστεί πολλά για τις χημικές βαφές.

Γιατί όχι χημικές βαφές;

Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει πως τα συστατικά που περιέχουν οι χημικές βαφές μαλλιών είναι τοξικά αλλά και ιδιαίτερα βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ουσίες αυτές είναι επικίνδυνες και συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου στο αίμα και την ουροδόχο κύστη. Εκτός αυτού, προκαλούν δερματικές παθήσεις, ή αλλεργικές αντιδράσεις όπως κνησμό και ξηροδερμία. Για αυτό ολοένα και περισσότεροι στρέφονται προς τις φυτικές βαφές μαλλιών.

βαφη μαλλιων

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των φυτικών βαφών;

Οι φυτικές βαφές μαλλιών κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά με τις χημικές βαφές, όμως δεν περιέχουν τα ίδια βλαβερά συστατικά με τις χημικές βαφές. Οι χημικές βαφές μπορεί να δίνουν λάμψη στην τρίχα, όμως αυτή εξαφανίζεται μετά από μερικές ημέρες και τα μαλλιά γίνονται θαμπά και άτονα. Ας δούμε παρακάτω γιατί αξίζει να δοκιμάσετε τις φυτικές βαφές μαλλιών.

  • Οι φυτικές βαφές δεν περιέχουν αμμωνία και ρεζορκίνη (υπεύθυνη για δερματικές παθήσεις)
  • Περιέχουν εκχυλίσματα από οξέα φρούτων και βοτάνων
  • Φέρουν φυσικά εκχυλίσματα ελιάς, χαμομηλιού, μαστίχας, καλέντουλας, και βιταμίνη C ανάμεσα σε άλλα ευεργετικά συστατικά
  • Διαθέτουν έλαιο argan και φυτική κερατίνη που λειαίνουν και δίνουν λάμψη και δύναμη στην τρίχα

Το μόνο μειονέκτημα είναι πως η σύσταση της φυσικής βαφής μαλλιών είναι σε σκόνη και απαιτείται κάποια προεργασία πριν εφαρμοστεί, αλλά και το γεγονός πως δεν υπάρχει τόσο μεγάλη γκάμα στις αποχρώσεις. Ωστόσο, οι φυτικές βαφές θρέφουν την τρίχα σε βάθος και την κάνουν πιο απαλή σε αντίθεση με τις χημικές βαφές.

Αν επιθυμείτε:

  • Βαθιά θρέψη της τρίχας σε βάθος
  • Μηδενική βλάβη στα μαλλιά
  • Αποφυγή κινδύνων για την υγεία
  • Πλούσια, δυνατά μαλλιά και χρώμα με διάρκεια

Τότε αξίζει να επιλέξετε φυτικές βαφές μαλλιών που θα κάνουν τα μαλλιά σας υπέροχα αλλά και εσείς θα νιώθετε ασφαλείς. Τέλος, είναι κατάλληλες ακόμα και για εγκύους και θηλάζουσες καθώς περιέχουν φυσικές χρωστικές ιδιότητες αλλά είναι και άοσμες.