Τα ναι και τα όχι στα έπιπλα που θα επιλέξετε για ένα σπίτι κοντά στη θάλασσα

Konstantaras.net - Υφάσματα

Όταν έρχεται η στιγμή να επιπλώσετε το σπίτι σας, πρέπει να έχετε κατά νου πως όλα τα προιόντα, τα χρώματα, και το συνολικό στυλ θα επηρεάσουν αισθητά το πως φαίνεται αλλά και πως σας εξυπηρετεί ο χώρος. Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε έπιπλα για ένα σπίτι που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, όπως ένα εξοχικό, υπάρχουν μερικά «ναι» και «όχι» που πρέπει να έχετε υπόψιν. Ας δούμε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές που εγγυώνται την υψηλή αισθητική και πρακτικότητα στο σπίτι σας.

Ναι: Επιλέξτε ανοιχτά χρώματα

Προσπαθήστε να επιλέξετε μια χρωματική παλέτα με ανοιχτούς και ουδέτερους τόνους όσο γίνεται. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως δεν μπορείτε να προσθέσετε και κάποια έντονα, χαρούμενα χρώματα. “Ομως στα σαλόνια τα έπιπλα  καλό είναι να κινούνται σε μια ουδέτερη παλέτα. Για παράδειγμα, ένα ανοιχτό γκρι, ή λευκό στις καρέκλες και τα τραπέζια, ή τον καναπέ, θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το παραθαλάσσιο, χαλαρό στυλ που επιθυμείτε.

Konstantaras.net - Σαλόνι Σε Καλοκαιρινούς Τόνους

Όχι: Υπερβολή στη διακόσμηση

Πολλές φορές ενώ θέλετε να είναι γοητευτικό το παραθαλάσσιο εξοχικό σας, μπορεί να το παρακάνετε με το ντεκόρ και να καταλήξει εντελώς… κιτς! Αποφύγετε τη διακόσμηση με έντονα μοτίβα ή έργα τέχνης που θυμίζουν τουριστικά σουβενίρ και προτιμήστε πιο σοφιστικέ επιλογές. Για να προσθέσετε τη δική σας, προσωπική πινελιά στο χώρο, επενδύστε σε ριχτάρια ή τραπεζομάντιλα με ένα πιο navy στυλ για να στολίσετε τα κομψά σας έπιπλα με φινέτσα.

Konstantaras.net -  Σαλόνι minimal

Ναι: Διάφορες υφές

Προσπαθήστε να βάλετε ποικιλία στις υφές που υπάρχουν στο χώρο. Τι σημαίνει αυτό; Επιλέξτε διάφορα υλικά για τα έπιπλά σας, και διάφορα υφάσματα. Για ένα κλασικό θαλασσινό στυλ προτιμήστε υλικά όπως βαμβάκι, ξύλο, μεταλλικές λεπτομέρειες, σχοινιά, κ.α. Όσο περισσότερα φυσικά υλικά και υφάσματα υπάρχουν στο χώρο, τόσο πιο έντονο θα είναι το beach look.

Konstantaras.net - Κρεβατοκαμαρα

Όχι: Κιτς αξεσουάρ

Είτε το σπίτι που έχετε κοντά στη θάλασσα είναι μόνιμη είτε εξοχική κατοικία, πρέπει να προσέξετε τα αξεσουάρ που θα επιλέξετε να προσθέσετε ώστε να μη φαίνεται ο χώρος μπουκωμένος ή αστείος. Δηλαδή, αποφύγετε δια ροπάλου κουρτίνες μπάνιου με ψαράκια ή φοίνικες. Είναι εντελώς ξεπερασμένη αυτή η αισθητική και ρίχνει την ατμόσφαιρα του χώρου. Αν ωστόσο θέλετε κάποια στοιχεία στο χώρο που να παραπέμπουν σε θάλλασα, ναυτικό στυλ, και λοιπά, επιλέξτε ένα – δύο διακοσμητικά στοιχεία ή ένα διακριτικό ριγέ για τα υφάσματα των επίπλων σας.

Konstantaras.net - Καναπές Με Ρίγα

 

Ναι: Κομμάτια που ξεχωρίζουν

Όπως αναφέραμε, προτιμήστε τα ουδέτερα, γήινα χρώματα για τα περισσότερα έπιπλα και αντικείμενα του χώρου. Παρόλα αυτά, μπορείτε να διασκεδάσετε με μερικές χρωματιστές πινελιές. Μπορείτε να επιλέξετε καρέκλες σε έντονο κίτρινο χρώμα, ή σε ένα φινετσάτο τιρκουάζ. Στη βεράντα, έχετε τη δυνατότητα να τοποθετήσετε έπιπλα σε έντονα και χαρούμενα χρώματα για να κάνετε την αντίθεση. Προσοχή όμως να μην το παρακάνετε, και να φροντίσετε πως αυτά τα κομμάτια δένουν αρμονικά με τα υπόλοιπα χρώματα του χώρου.

Αν θέλετε και εσεις να αγοράσετε τα κατάλληλα έπιπλα για να δημιουργήσετε το δικό σας ξεχωριστό στυλ στο σπίτι σας  επισκεφθείτε τον Κonstantara.