Τροφές και αξεσουάρ ωδικών πτηνών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ωδικά πτηνά

Η απόκτηση ενός ωδικού πτηνού που επιθυμούσαμε είναι σίγουρα μια στιγμή που μας γεμίζει όμορφα συναισθήματα και ενθουσιασμό. Αφού επιλέξαμε το κατάλληλο κλουβί για να το στεγάσουμε, πρέπει να σκεφτούμε με προσοχή τι τροφή και αξεσουάρ ωδικών πτηνών πρέπει να συνυπολογίσουμε ώστε το κατοικίδιό μας να είναι υγιές και ευτυχισμένο. Ας δούμε παρακάτω τι πρέπει να προσέξουμε σύμφωνα με τους ειδικούς του καταστήματος www.dealbay.gr.

Αξεσουάρ ωδικών πτηνών

Κλουβί ωδικού πτηνού

Μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο τεράστια ποικιλία αξεσουάρ ωδικών πτηνών τα οποία είναι κυρίως σκεύη για το κλουβί και κάποια παιχνίδια. Μόλις αγοράζετε το κλουβάκι θα δείτε πως τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από 2 ταΐστρες που τοποθετούνται στο μπροστινό μέρος ή στα πλάγια του κλουβιού. Ωστόσο, τα standard αξεσουάρ ωδικών πτηνών που πρέπει να αγοράσετε επιπλέον είναι 2-3 πατήθρες, μια αυγοθήκη, μια μπανιέρα, και μια κούνια κατάλληλη για το είδος του πουλιού σας.

Ξεκινώντας με αυτά τα βασικά αξεσουάρ θα δείτε αν και πως εξυπηρετούν το ωδικό πτηνό που έχετε και αναλόγως θα πράξετε στη συνέχεια. Ίσως κάποια να δημιουργούν προβλήματα ή δυσκολίες στον τρόπο διαβίωσής του! Κάντε μια αναλυτική έρευνα για το ποια αξεσουάρ ωδικών πτηνών είναι τα καλύτερα για το είδος του πουλιού σας και συμβουλευτείτε τους ειδικούς σε καταστήματα μικρών ζώων ή σε forum στο διαδίκτυο.

Τροφές ωδικών πτηνών

Τροφή για ωδικά πτηνά

Το βασικότερο κομμάτι της σωστής ανάπτυξης και υγιούς διαβίωσης ενός ωδικού πτηνού είναι η κατανάλωση της κατάλληλης τροφής. Οι τροφές ωδικών πτηνών δεν είναι μια απλή υπόθεση, καθώς θέλετε να ταΐζετε το πουλί σας με τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά ώστε να διατηρείται σε φόρμα. 

Τα πτηνά συντροφιάς, ή ωδικά πτηνά μπορούν να ζήσουν πολλά χρόνια και για αυτό θέλουμε να παρέχουμε σε αυτά τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης αλλά και σωστής διατροφής. Οι λιπαρές τροφές, όπως οι ξηροί καρποί και οι ηλιόσποροι, δεν είναι κατάλληλες για τα ωδικά πτηνά, για παράδειγμα. Τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να λαμβάνει ένα ωδικό πτηνό τα παίρνει από τους σπόρους, τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά και τα συμπληρώματα διατροφής. Οι τροφές ωδικών πτηνών προσφέρουν μια πλήρη διατροφή αφού περιέχουν τα μέταλλα, τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, και τα αμινοξέα που είναι απαραίτητα για το πτηνό. 

Φροντίστε ωστόσο να δίνετε συμπληρωματικά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αλλά και πέλετ που αποτελούνται από επιλεγμένα είδη δημητριακών και φυτικά συστατικά. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είστε βέβαιοι πως οι τροφές ωδικών πτηνών που προτιμάτε είναι κατάλληλες για το είδος, το μέγεθος, και τις ιδιαίτερες ανάγκες του ωδικού πτηνού σας! 

Τα αξεσουάρ και οι τροφές ωδικών πτηνών όπως αναλύσαμε παραπάνω είναι δύο πράγματα στα οποία αξίζει να εστιάσετε και να επενδύσετε για να εξασφαλίσετε την καλή και ομαλή ανάπτυξη του αγαπημένου σας φτερωτού σας φίλου. Επιλέξτε τα κατάλληλα, προσφέροντας στο κατοικίδιό σας τη ζωή που του αξίζει!