4 υλικά που μετατρέπουν τα ποτήρια και τις καράφες γάμου σε έργα τέχνης

καραφες γαμου

Όταν σκεφτόμαστε το σετ κουμπάρου, το δίσκο δηλαδή που περιέχει την καράφα με το κρασί και το ποτήρι, από το οποίο θα πιει το ζευγάρι κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής, μας έρχονται στο μυαλό ένα απλό ποτήρι και μια καράφα από γυαλί ή μέταλλο. Παλαιότερα, δεν δινόταν μεγάλη σημασία στα ποτήρια και τις καράφες γάμου, αφού αυτά χρησιμοποιούνται κυριολεκτικά για μία στιγμή.

Τα πράγματα, όμως, έχουν πλέον αλλάξει. Το ποτήρι και η καράφα φωτογραφίζονται ενδελεχώς από το φωτογράφο, αποτελούν βασικό μέρος της γαμήλιας τελετής και πρέπει να ταιριάζουν με τη συνολική διακόσμηση. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα ζευγάρια θέλουν να έχουν ένα ξεχωριστό σετ γάμου, το οποίο θα μαγνητίζει τα βλέμματα και θα εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο του γάμου και της δεξίωσης. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Ανάλογα με το ύφος του γάμου, τη διακόσμηση που έχει επιλεγεί στην εκκλησία και τη δεξίωση, το νυφικό, την ανθοδέσμη και τις μπομπονιέρες, μπορεί να επιλεγεί ένα ενιαίο θέμα, το οποίο θα βρίσκει την εφαρμογή του και στο σετ γάμου. Μπορείτε, λοιπόν, πάνω στο ποτήρι και την καράφα να προσθέσετε διάφορα υλικά που θα τα μετατρέψουν σε αυτό ακριβώς που ονειρευόσασταν για το γάμο σας.

Κρύσταλλα Swarovski

Τα κρύσταλλα Swarovski είναι συνώνυμα της πολυτέλειας και της κομψότητας, χωρίς όμως να εκτοξεύουν το κόστος στα ύψη. Αποτελούν το νούμερο ένα συστατικό για ένα λαμπερό γάμο και μπορούν να τοποθετηθούν στο νυφικό, τα στέφανα, τα κοσμήματα της νύφης και φυσικά στο ποτήρι και την καράφα γάμου. Μάλιστα, με αυτά μπορούν να δημιουργηθούν διάφορα σχέδια, όπως τα μονογράμματα του ζευγαριού, μια καρδιά ή ένα αστέρι, ξεχωριστά σύμβολα του γάμου σας.

Χρυσός

Αν στόχος σας είναι να δημιουργήσετε έναν πολύ εντυπωσιακό γάμο, τότε ο χρυσός είναι απαραίτητο συστατικό. Επιχρυσωμένα κρύσταλλα και χρυσές λεπτομέρειες σε διάφορα σχέδια μπορούν να στολίσουν την καράφα ή και το ποτήρι. Πρόκειται για μια επιλογή που θα ξεχωρίσει και μπορεί να συνδυαστεί με άλλα μεγαλοπρεπή στοιχεία στο γάμο, όπως τριαντάφυλλα ή παιόνιες στην ανθοδέσμη, και βελούδο στα στέφανα, στις λαμπάδες και στις μπομπονιέρες.

 καραφες γαμου με swarovski

Δαντέλα

Αν δεν σας αρέσουν τα ποτήρια και οι καράφες γάμου που έχουν κάτι τοποθετημένο πάνω τους, τότε μπορείτε να επιλέξετε επιπρόσθετα στοιχεία που θα τα πλαισιώσουν. Συνήθως, χρησιμοποιούνται κορδέλες από σατέν, όμως μια πιο ιδιαίτερη επιλογή είναι η δαντέλα που δίνει ένα ρομαντικό τόνο σε όλο το γάμο. Αν το νυφικό περιέχει δαντέλα, είναι αδιαμφισβήτητα ένα ωραίο στοιχείο, για να προστεθεί στο σετ του κουμπάρου.

Λινάτσα

Η λινάτσα είναι μια οικονομική, αλλά ταυτόχρονα πολύ στιλάτη επιλογή που ταιριάζει με διάφορα άλλα στοιχεία, όπως κοχύλια, αποξηραμένα λουλούδια, δαντέλα και σπάγκο. Τα ποτήρια και οι καράφες γάμου σπάνια διακοσμούνται με κάτι από όλα αυτά, όμως μπορείτε να προσθέστε λινάτσα και να βάλετε τα διάφορα άλλα στοιχεία στα υπόλοιπα μέρη του γάμου.