5 χαρακτηριστικά στις επαγγελματικές σφουγγαρίστρες για να είναι βολικές

Ostrianet.gr - Επαγγελματικές Σφουγγαρίστρες - Σφουγγάρισμα

 

Για ένα μέσο σπίτι, χρειάζεται περίπου 1 ώρα σφουγγάρισμα κάθε 5-7 μέρες, για να παραμείνει σχετικά καθαρό. Μπορεί να ακούγεται απλό, όμως όποιος το έχει κάνει ξέρει πόσο κουρασμένος νιώθει μετά. Αναρωτιέστε πώς τα καταφέρνουν οι επαγγελματίες και σφουγγαρίζουν ολόκληρα στρέμματα δαπέδου σε εκπληκτικά επίπεδα καθαριότητας; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό το επίτευγμα. Εν μέρει, τους βοηθάνε τα επαγγελματικά καθαριστικά που χρησιμοποιούν και τα οποία είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από τα οικιακά. Ιδιαίτερα χρήσιμες, όμως, είναι και οι επαγγελματικές σφουγγαρίστρες. Αυτές έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία κάνουν το σφουγγάρισμα πολύ πιο αποδοτικό και ξεκούραστο.

Θέλετε να μάθετε ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά; Διαβάστε παρακάτω και ίσως βρείτε πολλούς λόγους, για να αποκτήσετε κι εσείς μια επαγγελματική σφουγγαρίστρα. Άλλωστε, είναι χρήσιμη ακόμα και για το πιο μικρό σπίτι και κυρίως σε προσιτές τιμές που δεν σας εμποδίζουν να επωφεληθείτε από τις ευκολίες της.

 

Μικροΐνες που απορροφούν τη σκόνη

Κάθε επαγγελματική σφουγγαρίστρα διαθέτει εξελιγμένες μικροΐνες, οι οποίες με ένα πέρασμα στο δάπεδο εγκλωβίζουν τη σκόνη και δεν την επιστρέφουν στον αέρα, ώστε να καταλήξει πάλι στο δάπεδο. Οι ίνες αυτές είναι φορτισμένες θετικά, για να ελκύουν τη σκόνη, με αποτέλεσμα να είναι αποδοτικές ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

Ostrianet.gr - Επαγγελματικές Σφουγγαρίστρες

 

Προσαρμοζόμενα κοντάρια

Το κοντάρι μιας επαγγελματικής σφουγγαρίστρας δεν είναι απλά ένα πλαστικό κοντάρι χωρίς καμία ευελιξία, όπως συμβαίνει στο οικιακό καθάρισμα. Αντίθετα, είναι ένα πολύ ελαφρύ κοντάρι από αλουμίνιο, το οποίο έχει αυξομειούμενο μέγεθος, για να κονταίνει και να μακραίνει ανάλογα με τις ανάγκες κάθε χώρου.

 

Παρκετέζες

Υπάρχουν κοντάρια για τις επαγγελματικές σφουγγαρίστρες που συνδέονται και με κεφαλή παρκετέζας. Είναι πολύ βοηθητικό για τα ξύλινα πατώματα. Οι απλές σφουγγαρίστρες αφήνουν συχνά ίχνη πάνω στο παρκέ και σε αυτό η μόνη λύση είναι μετά το σφουγγάρισμα το πέρασμα με παρκετέζα και ειδικό καθαριστικό για ξύλινο δάπεδο.

 

Διπλός κουβάς

Αδιαμφισβήτητο είναι το όφελος του διπλού κουβά στο εύκολο σφουγγάρισμα. Το να στραγγίζετε τη σφουγγαρίστρα σε άλλο κουβά από αυτόν με το νερό και το καθαριστικό είναι βασικό, για να εξασφαλίσετε ότι η σφουγγαρίστρα δεν θα γυρνάει απλά στο δάπεδο τη βρομιά που μαζέψατε λίγο πριν.

Ostrianet.gr - Καρότσι Σφουγγαρίσματος Με Διπλή Πρέσα

 

 

Πεντάλ για στράγγισμα

Ένα από τα πιο κουραστικά πράγματα στο σφουγγάρισμα είναι το στράγγισμα της σφουγγαρίστρας. Αν αυτό γίνεται χειροκίνητα, πιέζοντας τη πάνω στο ειδικό στόμιο του κουβά, όπως γίνεται με τις οικιακές σφουγγαρίστρες, τότε ο κόπος είναι μεγάλος και το αποτέλεσμα φτωχό. Αντίθετα, οι επαγγελματικές σφουγγαρίστρες διαθέτουν λαβή που στύβει τη σφουγγαρίστρα. Μάλιστα, αυτή η λαβή σε πολλά μοντέλα είναι πεντάλ στο κάτω μέρος του κάδου, ώστε το στύψιμο να γίνεται με ελεύθερα τα χέρια.