Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα: 4 road trips που αξίζει να κάνετε

pelion

Η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα αξίζει σε πολλές περιπτώσεις. Μία από αυτές είναι όταν κανείς θέλει να δει σε ένα μέρος πολλά κοντινά μεταξύ τους σημεία ενδιαφέροντος. Με το αυτοκίνητο μπορεί να το κάνει εύκολα, γρήγορα και βολικά χωρίς να χάνει χρόνο στις μετακινήσεις. Επιπλέον, η ενοικίαση αυτοκινήτου εξασφαλίζει ασφαλείς μετακινήσεις, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, όπου οι δρόμοι είναι αρκετά δύσκολοι. Έτσι, αν νοικιάσετε αυτοκίνητο, θα μπορείτε να επισκεφθείτε πολλές διαφορετικές παραλίες, κρυμμένα χωριά και σημεία με απίστευτη θέα που θα σας κόψει την ανάσα. Τα 4 παρακάτω μέρη είναι ιδανικά για ένα ολιγοήμερο road trip.

Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα σύμπλεγμα από 75 πετρόχτιστα χωριά κοντά στα Γιάννενα. Αξίζει να ξεκινήσετε την εκδρομή σας από εκεί και να δείτε όσο πιο πολλά μπορείτε. Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, Βίτσα, Μονοδένδρι, Αρίστη, Βοβούσα, Τσεπέλοβο, Καπέσοβο και Δίκορφο είναι μερικά μόνο από τα χωριά που θα σας εντυπωσιάσουν με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους. Βρίσκονται όλα σε κοντινή απόσταση και μπορείτε να τα συνδυάσετε και με μια βόλτα στο Φαράγγι του Βίκου που είναι το πιο μεγάλο της Ελλάδας.

zagorochoria

Ορεινή Αρκαδία

Η ορεινή Αρκαδία βρίσκεται σχετικά κοντά στην Αθήνα (περίπου δύο ώρες) και περιλαμβάνει όμορφα χωριά χτισμένα αμφιθεατρικά μέσα στα βουνά. Η Βυτίνα, η Στεμνίτσα, η Δημητσάνα και τα Λαγκάδια είναι τα πιο καλοδιατηρημένα. Σας προτείνουμε να μείνετε σε κάποιον παραδοσιακό ξενώνα και να περνάτε όλη σας τη μέρα εξερευνώντας το απίθανο φυσικό τοπίο. Στην περιοχή, μπορείτε να κάνετε extreme sports, όπως rafting, αλλά και σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαίναλου.

arkadia

Μάνη

Η Μάνη είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές και πιο απόκοσμες περιοχές της Ελλάδας. Στα νότια της Πελοποννήσου, βρίσκεται ένα απίθανο σύμπλεγμα χωριών που περιβάλλον το Ακρωτήρι Ταίναρο και κόβουν την ανάσα με τους επιβλητικούς πέτρινους πύργους τους που ξεπηδούν μέσα στο άγριο, ξερό τοπίο. Η περιοχή γύρω από το ακρωτήρι έχει και πολύ όμορφες παραλίες για το καλοκαίρι. Πρωτεύουσα της Μάνης είναι η Αρεόπολη και από τα πιο γνωστά μέρη το Λιμένι. Θα σας εντυπωσιάσει επίσης ο Γερολιμένας, αλλά αξίζει να κάνετε με το αυτοκίνητο το γύρο του ενός ποδιού της Πελοποννήσου που είναι γεμάτο με μικρά και πολλές φορές άγνωστά χωριουδάκια. Τα σπήλαια του Διρού κοντά στην Αρεόπολη είναι επίσης must.

mani

Πήλιο

Το Πήλιο τα έχει κυριολεκτικά όλα. Υπέροχα ορεινά χωριά, ιδανικά για χειμερινές διακοπές, αλλά και παραθαλάσσια μέρη με απίθανες παραλίες, όπως ο Μυλοπόταμος. Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε από το Βόλο και να γυρίσετε όλο το βουνό, περνώντας από το Μυλοπόταμο, την Πορταριά, τη Μακρυνίτσα, τη Βυζίτσα και τις Μηλιές. Είναι μια απίθανη διαδρομή μέσα στο κατάφυτο Πήλιο που από τη μία ξεπροβάλλει ως ορεινός όγκος και από την άλλη χαρίζει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας.

pelion