Πώς να καθαρίσετε τα δάπεδα με πλακάκια με επαγγελματικές σφουγγαρίστρες

Ενεχυροδανειστηριο.gr - Σφουγγαρίστρα

Εάν έχετε δάπεδα με κεραμικά πλακάκια στην κουζίνα, το σαλόνι ή σε κάποιον άλλο χώρο στο σπίτι σας, σίγουρα απολαμβάνετε την ελάχιστη συντήρηση που χρειάζεται αυτό το υλικό, αφού δεν γρατζουνίζεται, όπως το ξύλο, ούτε λεκιάζει, όπως το χαλί. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα πλακάκια. Αν το σφουγγάρισμα δεν γίνει με επαγγελματικές σφουγγαρίστρες, τότε ενδέχεται να μείνει βρομιά στους αρμούς και το αποτέλεσμα αισθητικά να μην είναι καθόλου καλό.

Ας δούμε παρακάτω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος, για να σφουγγαρίσετε ένα δάπεδο με πλακάκια.

  • Καθαρίστε συχνά: Ο συχνός καθαρισμός καθιστά ευκολότερη την ολοκλήρωση της φασίνας. Μην αφήνετε τα δάπεδά σας να μετατραπούν σε ένα δύσκολο project καθαρισμού. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να σκουπίζετε ακόμη πιο συχνά από ό, τι σφουγγαρίζετε, για να αποτρέψετε να μαζευτεί σκόνη στους αρμούς, κάτι που θα είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Έτσι, ιδανικά πρέπει να σκουπίζετε ανά 3-4 ημέρες και να σφουγγαρίζετε μία φορά την εβδομάδα.
  • Αφαιρέστε πρώτα τις έντονες βρομιές: Μην ρίχνετε νερό στο πάτωμα, έως ότου αφαιρέσετε βρωμιά, ψίχουλα και άλλες ακαθαρσίες. Το σκούπισμα είναι η πρώτη δουλειά που πρέπει να γίνει. Διαφορετικά, το νερό θα ανακατευτεί με τη βρομιά και το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο ακόμα και πριν τη φασίνα.
  • Σκουπίστε και σφουγγαρίστε το πάτωμα από μέσα προς τα έξω: Κοιτάξτε προσεκτικά το δωμάτιο και ακολουθήστε ένα μονοπάτι που σας εξασφαλίζει ότι θα τελειώσετε στην έξοδο, ώστε να μην χρειαστεί να πατήσετε πάνω στο καθαρισμένο δάπεδο.

Ενεχυροδανειστηριο.gr - Σφουγγάρισμα

  • Χρησιμοποιήστε μια σφουγγαρίστρα με μικροΐνες: Μια απλή σφουγγαρίστρα σπρώχνει το βρώμικο νερό στους αρμούς, καθιστώντας τους πιο δύσκολους να καθαριστούν αργότερα. Αντίθετα, οι επαγγελματικές σφουγγαρίστρες με μικροΐνες απορροφούν τη βρομιά και δεν αφήνουν υγρασία από το χρησιμοποιημένο νερό.
  • Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολύ απορρυπαντικό: Τα κεραμικά πλακίδια θα αρχίσουν να φαίνονται θολά, καθώς θα συσσωρεύονται υπολείμματα σαπουνιού, αν η ποσότητα του καθαριστικού δεν είναι η ενδεδειγμένη. Γι’ αυτό το λόγο, σε κάθε σφουγγάρισμα χρησιμοποιήστε μόνο την ποσότητα του αναγράφεται στο καθαριστικό του δαπέδου.
  • Αλλάζετε συχνά το νερό: Το σφουγγάρισμα με πολυχρησιμοποιημένο νερό αφήνει το πάτωμα θολό και βρόμικο. Για κάθε δωμάτιο, αλλάξτε το νερό ή χρησιμοποιήστε κουβά σφουγγαρίσματος με δύο κάδους, ώστε το βρόμικο νερό να μαζεύεται αλλού από το καθαρό.
  • Στεγνώστε το δάπεδο: Για να αποφύγετε κηλίδες νερού στα πλακάκια, σκουπίστε το πάτωμα με ένα καθαρό πανί χωρίς χνούδι, αφού ολοκληρώσετε το σφουγγάρισμα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και με μια παρκετέζα με πτυσσόμενο κοντάρι για μεγαλύτερη ευκολία.
  • Καθαρίστε τους αρμούς: Καλό είναι ανά 1-2 σφουγγαρίσματα να καθαρίζετε και τους αρμούς των δαπέδων. Υπάρχουν ειδικά επαγγελματικά καθαριστικά, ώστε η όλη διαδικασία να γίνεται ευκολότερα και η βρομιά να αφαιρείται γρηγορότερα.