Πληροφορίες για τα ΚΤΕΛ στην Ελλάδα

ktel-3

 

Σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες στην Ευρώπη, το πιο διαδεδομένο μέσο μεταφοράς στην Ελλάδα δεν είναι το τρένο αλλά το λεωφορείο. Το σιδηροδρομικό δίκτυο δεν είναι καλά οργανωμένο και είναι πολύ αργό, ενώ τα λεωφορεία στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται για την πλειονότητα των μετακινήσεων μεταξύ των κύριων ελληνικών πόλεων. Οι μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) προσφέρουν δρομολόγια προς τις περισσότερες τοποθεσίες της Ελλάδας, είτε απευθείας είτε με ανταπόκριση. Επίσης, τα ΚΤΕΛ εξυπηρετούν μετακινήσεις από την Αθήνα προς όλες τις μεγάλες πόλεις των Βαλκανίων.

Στη συνέχεια παρατίθενται ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για τις συνδέσεις των ΚΤΕΛ ανά την Ελλάδα (τόσο για εθνικά όσο και για διεθνή δρομολόγια), αλλά και πληροφορίες για τους κύριους σταθμούς λεωφορείων στη χώρα.

Διεθνείς συνδέσεις

Υπάρχουν συχνά δρομολόγια μεταξύ της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων των Βαλκανίων. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν συνδέσεις μεταξύ της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης, της Σόφιας, του Βουκουρεστίου και των Τιράνων. Αυτά τα λεωφορεία αναχωρούν συνήθως από την πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο, στο κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον, τέτοια δρομολόγια εκτελούνται και από τη Θεσσαλονίκη.

Εθνικές συνδέσεις

Τα ΚΤΕΛ εκτελούν δρομολόγια προς σχεδόν όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Υπάρχουν επίσης περιφερειακοί σταθμοί λεωφορείων που συνδέουν μεγάλες πόλεις με τοπικά χωριά και σημαντικές πόλεις της περιοχής. Αυτά τα λεωφορεία είναι πράσινα και εξυπηρετούνται από τα ΚΤΕΛ. Τα λεωφορεία αναχωρούν από τους δύο κύριους σταθμούς της Αθήνας, του Κηφισού και της Λιοσίων.

Σε αυτό το σημείο να παραθέσουμε μερικές πληροφορίες για τους κύριους σταθμούς ΚΤΕΛ της Αθήνας. Πρώτον, ο σταθμός ΚΤΕΛ στον Κηφισό εξυπηρετεί δρομολόγια προς μεγάλες πόλεις της Ελλάδας αλλά επίσης και για τα νησιά του Ιονίου. Υπάρχουν λεωφορεία από την πλατεία Ομονοίας προς τον Κηφισό και απευθείας λεωφορείο (Χ93) από το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας προς τον Κηφισό.

Όσον αφορά το σταθμό ΚΤΕΛ της Λιοσίων, αυτός εξυπηρετεί δρομολόγια προς της Στερεά Ελλάδα (πόλεις όπως η Λαμία, ο Άγιος Κωνσταντίνος, τα Καμένα Βούρλα, το Καρπενήσι, οι Δελφοί, η Λιβαδειά, η Αράχωβα κτλ.), πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (όπως ο Βόλος, η Κατερίνη κτλ.) και την Εύβοια. Η πρόσβαση στο σταθμό των ΚΤΕΛ της Λιοσίων είναι εφικτό παίρνοντας το μετρό και κατεβαίνοντας στη στάση «Αττική». Έπειτα επιβιβάζεστε είτε σε ένα λεωφορείο που διέρχεται τη Λιοσίων είτε σε κάποιο ταξί, διανύοντας απόσταση περίπου δέκα λεπτών.

Τα ΚΤΕΛ στην Ελλάδα συνθέτουν ένα τεράστιο συγκοινωνιακό δίκτυο που ενώνει όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μέσω τακτικών δρομολογίων και υπερσύγχρονων λεωφορείων σε προσιτές τιμές. Τα ΚΤΕΛ είναι πάντοτε στην υπηρεσία των επιβατών όλων των ηλικιών που επιθυμούν να ταξιδέψουν προς διάφορους προορισμούς της χώρας και όχι μόνο. Για παράδειγμα, οι φοιτητές που σπουδάζουν στην Αθήνα μπορούν να επιστρέψουν με άνεση στη γενέτειρά τους κατά τη διάρκεια των διακοπών και οι στρατιώτες να ενταχθούν στις μονάδες τους έγκαιρα. Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, μπορούν να ανατρέξουν στις ιστοσελίδες των κατά τόπους ΚΤΕΛ ώστε να αντλήσουν τις πληροφορίες που χρειάζεται και να προχωρήσουν εύκολα και γρήγορα στην κράτηση της θέσης τους. Τα ΚΤΕΛ φέρνουν όλη την Ελλάδα πιο κοντά, γρήγορα και οικονομικά!