5 χρώματα για ντουλάπες υπνοδωματίου που θα δώσουν στο χώρο εντελώς νέο look

έπιπλο ντουλάπας

Οι ντουλάπες υπνοδωματίου δεν είναι πλέον απλώς ένας αποθηκευτικός χώρος για τα ρούχα και τα παπούτσια μας. Αντίθετα, έχουν γίνει μέρος της αισθητικής και της διακόσμησης αυτού του τόσο προσωπικού δωματίου μας και μπορούν να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο, με τον οποίο το βλέπουμε. Το χρώμα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εντύπωση που κάνει οπτικά μια ντουλάπα και στο πώς αισθανόμαστε βλέποντάς τη. Το χρώμα μπορεί να μεγαλώσει ή να μικρύνει οπτικά ένα χώρο, να τον κάνει να δείχνει χαρούμενος ή καταθλιπτικός. Γι’ αυτό ακριβώς, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στην επιλογή του.

Αν, λοιπόν, σκέφτεστε να αναβαθμίσετε την κρεβατοκάμαρά σας, τότε τα πέντε παρακάτω χρώματα στη ντουλάπα θα της δώσουν μια εντελώς καινούρια εμφάνιση και θα σας ενθουσιάσουν.

ντουλάπα σε υπνοδωμάτιοΧρωματιστή ντουλάπα

Αν το υπόλοιπο δωμάτιο είναι σε απαλούς τόνους λευκού και ουδέτερων αποχρώσεων, τότε στη ντουλάπα σας μπορείτε να προσθέσετε έντονα χρώματα. Το σκούρο μπλε και το φωτεινό κίτρινο είναι δύο χρώματα που κάνουν την επιθυμητή αντίθεση και συνδυάζονται άψογα μεταξύ τους. Μάλιστα, ο συνδυασμός αυτός θεωρείται ό,τι πιο φρέσκο στο χώρο του interior design. Τολμήστε το!

Εξισορρόπηση

Η εξισορρόπηση είναι το κλειδί, όταν αναζητούμε ιδέες μεταξύ διαφόρων χρωμάτων. Η αρμονία επέρχεται, όταν συνδυάζονται μεταξύ τους θερμοί τόνοι που δημιουργούν θαλπωρή. Το ανοιχτό καφέ με το παστέλ πράσινο είναι ένα υπέροχο παράδειγμα του πώς η κρεβατοκάμαρα χάρη σε μια ντουλάπα μπορεί να αποπνέει χαλαρωτική και ταυτόχρονα αναζωογονητική διάθεση. Ειδικά στις μικρές κρεβατοκάμαρες, τέτοιοι συνδυασμοί είναι εξαιρετικοί, για να δώσουν οπτικά την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου.

Η ηρεμία του ξύλου

Οι ξύλινες ντουλάπες υπνοδωματίου είναι αριστοκρατικές και λατρεύονται σε όλες τις εποχές και όλα τα στυλ. Άλλωστε, η διακόσμηση σε φυσικούς τόνους είναι απόλυτα στη μόδα τα τελευταία χρόνια. Αν επιλέξετε αυτή την εμφάνιση στη ντουλάπα, καλό είναι να τη συνδυάσετε και με άλλες ξύλινες πινελιές, όπως η πόρτα του δωματίου ή τα κομοδίνα.

Μοντέρνο πράσινο

Στις μοντέρνες ντουλάπες υπνοδωματίου, οι οποίες είναι συνήθως συρόμενες, μπορείτε να παίξετε με διάφορα χρώματα στο ένα ή και στα δύο φύλλα. Αν γενικά θέλετε να έχετε μια extravagant και pop διάθεση μέσα στην κρεβατοκάμαρα, τότε το ανοιχτό πράσινο του γρασιδιού είναι μια πρωτότυπη επιλογή που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη.

Ηλιόλουστες πινελιές

Το θερμό βαθύ κίτρινο ταιριάζει πανέμορφα σε ηλιόλουστα δωμάτια. Σίγουρα, είναι ένα χρώμα, το οποίο είναι υπερβολικό να μπει σε έναν ολόκληρο τοίχο, όμως σε ένα φύλλο ή ακόμα και ως μια λωρίδα χρώματος στη ντουλάπα θα κάνει το δωμάτιο να μοιάζει ότι λούζεται στο φως και παίζει με τις αχτίδες του ηλίου.

 

Δείτε όμορφα σχέδια σε ντουλάπες υπνοδωματίου, για να εμπνευστείτε και να φτιάξετε την πιο όμορφη κρεβατοκάμαρα!